Обухівський міський голова

Левченко Олександр Миколайович

Левченко
Олександр Миколайович








Управління ПФУ в м. Обухів
Міськрайонний центр зайнятості
ДПІ в Обухівському районі
Житлово-комунальне господарство
Обухівське міськрайонне управління юстиції
Обухівський РВ ГУ ДСНС України в Київській області

Посилання на офіційні сайти:

Офіційне Інтернет-представництво Президента України
Кабінет міністрів України
Верховна рада України
Київська обласна державна адміністрація
Конституція України
Інвестиційний сайт Київської області

Зворотній зв'язок
Чтобы воспользоваться формой, включите поддержку JavaScript и Cookies в браузере.

 

 

Світ професій




ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК?

Зварювання металів – один із провідних технологічних процесів в металообробці та будівництві. Металеві конструкції – важливі елементи промислових, громадських, житлових, мостових, гідротехнічних, енергетичних та інших споруд. Як правило, кожна конструкція складається із великої кількості окремих деталей, які повинні бути надійно скріпленими.

Україна – перша в світі держава, де були розроблені і стали використовуватись машини для електрозварювання, автоматичні зварювальні апарати, створені Є.О.Патоном. Якщо ви були в Києві, то повинні були бачити міст через Дніпро, який побудований в середині ХІХ століття без єдиної заклепки. Всі з’єднання виконані лише за допомогою зварювання.

Сучасні технології, створене устаткування і матеріали дозволяють виконувати зварювання на землі, під водою, в космічному просторі. Немає такої галузі народного господарства, де б не використовувалося зварювання. Зварюють деталі турбін і мікросхеми, гвинти і корпуси сучасних морських лайнерів, автомобілі і корпуси побутових приладів, водопровідні труби і металоконструкції великих будівель.

Безпека в роботі електрогазозварника досягається за рахунок ретельного дотримання відповідних правил і стану зварювального устаткування. Електрогазозварник працює в спеціальному одязі із цупкої тканини, в брезентових рукавицях, захисних окулярах зі склом-світлофільтром.
 
ПЛЮСИ ПРОФЕСІЇ:

  • переважно нормований змінний робочий день
  • чим вищий розряд – тим вища оплата праці
  • кваліфікацію (розряд) можна підвищувати безпосередньо на робочому місці
  • додаткова відпустка
  • можна мати додатковий заробіток
  • маючи відповідне обладнання і достатній рівень кваліфікації, можна започаткувати власну справу
  • великий вибір учбових закладів для здобуття професії
  • мінімальний ризик безробіття (у випадку низької кваліфікації)

 
МІНУСИ ПРОФЕСІЇ:

  • обмежена праця жінок (у зв’язку з підвищеною важкістю та шкідливістю)
  • обов’язковий  професійний відбір (тестування на рівень розвитку професійно-важливих якостей)
  • вагомі протипоказання за станом здоров’я (професія не підходить особам з порушеннями діяльності центральної нервової системи, захворюваннями опорно-рухового апарату, верхніх дихальних шляхів, печінки та жовчовивідних шляхів, шлунку, ендокринної, сечовивідної та серцево-судинної системи, органів зору, слуху, порушенням функцій вестибулярного апарату, з хронічними захворюваннями шкіри та алергічними захворюваннями
  • значні фізичні навантаження
  • на рівень заробітку впливають:  кваліфікаційний розряд, обсяги виконаних робіт та спеціалізація підприємства

 
ДЕ ПРАЦЮЄ ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК:

  • сучасні технології, створене устаткування і матеріали дозволяють виконувати зварювання на землі, під водою, в космічному просторі. Немає такої галузі народного господарства, де б не використовувалося зварювання. Зварюють деталі турбін і мікросхеми, гвинти і корпуси сучасних морських лайнерів, автомобілі і корпуси побутових приладів, водопровідні труби і металоконструкції великих будівель.

 
ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

  • електрогазозварник – це емоційно стійка, вольова, спокійна і впевнена у собі людина, Зварнику повинні бути притаманні самостійність, рішучість, акуратність в роботі, зібраність та відповідальність.

 
ОБОВ’ЯЗКОВІ ВМІННЯ ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИКА:

  • виконувати ручне дугове, газове, автоматичне і механізоване дугове зварювання в захисних газах і під шаром флюсу простих  деталей і  вузлів  зі сталей другої групи зварюваності (наприклад,  Ст5; СТ5Г ), кольорових металів і сплавів;  середньої складності деталей, вузлів, трубопроводів зі сталей першої групи зварюваності (наприклад:, Ст. 1  – Ст. 4) і трубопроводів  у всіх положеннях крім стельового
  • здійснювати кисневе  прямолінійне і криволінійне різання в різних положеннях металів, простих і середньої складності деталей з вуглецевих та низьколегованих сталей  першої групи розрізуваності (наприклад , Ст1-Ст6; 10; 20; 25; 15Г; 10Г2)  і другої групи розрізуваності  (наприклад, Ст5; СТ5Г ), за розміткою вручну, з використанням газокисневих різаків і різаків для роботи на газах замінниках  (пропан, природний газ,  МАФ,  пари гасу, бензині ),  на переносних, стаціонарних та плазморізальних машинах у всіх положеннях
  • застосовувати ручне дугове, повітряне стругання простих і середньої складності деталей з вуглецевих  і низьколегованих сталей, чавуна в різних положеннях
  • наплавляти раковини і тріщини в деталях, вузлах і відливках середньої складності
  • виконувати попереднє і супроводжувальне підігрівання під час зварювання деталей з додержанням заданого режиму
  • читати креслення середньої складності деталей, вузлів і конструкцій (до трьох проекцій) з можливим розрізом основних

 
ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК  ПОВИНЕН ЗНАТИ:

  • норми та правила охорони праці
  • будову та призначення: електрозварювального обладнання (зварювальні трансформатори, зварювальні випрямлячі (одно та багатопостові) баластні реостати, зварювальні  перетворювачі); газозварювальної апаратури (пальники (інжекторні; безінжекторні, для роботи на газах-замінниках), ацетиленові генератори,  запобіжні затвори (водяні; сухі), газові балони (ацетилен, кисень, пропан, вуглекислий газ) та вентилі до них, редуктори для стиснутих газів (ацетилен, кисень, пропан, вуглекислий газ); зварювальних напівавтоматів (для механізованого дугового зварювання в СО2, для механізованого  дугового зварювання порошковим і самозахисним дротом під шаром флюсу); зварювальних автоматів (для автоматичного зварювання в захисних газах і  під шаром флюсу)
  • вимоги до зварного шва відповідно до положення у просторі (геометрія шва (глибина провару, ширина, катет підсилення),  довжина шва,  умовні позначення зварних з’єднань і швів на кресленнях відповідно до ДСТУ
  • будову зварного з’єднання  (зони зварного з’єднання, їх мікроструктура),  способи їх випробування (розрив на міцність, витривалість, згин, пластичність)
  • види контролю за процесом зварювання (зовнішній огляд  гасом або рідиною, радіаційний та ультразвуковий, магнітний)
  • способи вибору марок електродів залежно від хімічного складу сталей, які зварюються
  • властивості і призначення захисного покриття електродів і властивості захисних газів
  • вимоги  до підготовки деталей і вузлів під зварювання відповідно до ДСТУ та технології заварювання (розробка кромок відповідно до товщини металу, встановлення зазору, прихвачування)
  • правила вибору режиму нагріву металу залежно від марки сплаву та його товщини
  • причини виникнення внутрішніх напруг та деформацій у виробах, які зварюються, і заходи щодо їх запобігання
  • основні технологічні прийоми зварювання і наплавлення деталей різного хімічного складу: сталей, чавуну, кольорових металів і сплавів
  • вибір режиму різання і норми на витрати газів під час кисневого різання
  • вимоги до поверхонь після повітряного стругання

 
ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК ПОВИНЕН:

  • раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці
  • неухильно дотримуватися норм технологічного процесу
  • не допускати браку в роботі
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо)
  • знати інформаційні технології.

 
НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦІВ ТА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ  ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ЗДІЙСНЮЄ УЧБОВИЙ КОМБІНАТ «СЛАВУТИЧ»
Детальніше про навчальний заклад читайте на сайті:   http://slav.in.ua/



ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ КРАВЕЦЬ?

Професія кравця – це втілення краси та сучасного художнього стилю. Кравець може допомогти обрати власний стиль одягу та модель. У процесі виготовлення одягу кравець використовує різні види робіт: ручні, машинні та волого-теплові. Основні робочі інструменти кравця: голка, ножиці, крейда, вимірювальні інструменти, сточувальні та спеціальні швейні машини, праска та інщі засоби волого-теплової обробки тканин. Предметами праці кравця є: деталі легкого одягу та напівфабрикати, деталі легкого одягу різноманітних конструкцій, крою, силуету, призначення і виду матеріалу, оздоблювальні матеріали (смужки, тасьма), фурнітура (ґудзики, петлі, гачки, пряжки, застібки тощо), швейні нитки (бавовняні, шовкові, капронові, лавсанові).
Кравці можуть бути універсальними спеціалістами або загальними, а також такими, що мають власну вузьку спеціалізацію.
 ПЛЮСИ ПРОФЕСІЇ:

  • переважно нормований змінний робочий день
  • творчий характер роботи
  • можна мати додатковий заробіток
  • можливість надомної праці
  • маючи відповідне обладнання і достатній рівень кваліфікації, можна започаткувати власну справу
  • великий вибір учбових закладів для здобуття професії
  • мінімальний ризик безробіття

 МІНУСИ ПРОФЕСІЇ:

  • вагомі протипоказання за станом здоров’я (професія не підходить особам, які страждають на захворювання легенів, серцево-судинної системи, мають гіпертонію, слабкий зір, дальтонізм, порушення опорно-рухових функцій, особливо кісток рук, страждають на судинні захворювання кінцівок, мають органічні ураження центральної нервової системи, епілепсію, захворювання шкіри та нирок)
  • можлива незначна монотонія праці

 ДЕ ПРАЦЮЄ КРАВЕЦЬ: переважно на підприємствах легкої промисловості.
ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:
Кравець – це емоційно врівноважена, терпляча, уважна людина, Кравцю повинні бути притаманні несприйнятливість до перешкод, що проявляється у здатності зберігати зосередженість  в умовах дії різних подразників; витривалість  (психічна і фізична); кравцеві необхідна висока працездатність, терпіння, посидючість, вміння протистояти втомі в умовах монотонності і одноманітності виконуваних робочих рухів; швидкий темп професійних дій (якщо наявні  конвеєрні умови праці); працелюбність, добросовісність, чесність, акуратність, ретельність. Крім того, у кравця має бути добре розвинутий естетичний смак і почуття прекрасного.
ОБОВ’ЯЗКОВІ ВМІННЯ КРАВЦЯ:

  • виконувати всі види робіт щодо виготовлення чоловічого, жіночого і дитячого легкого одягу за індивідуальним замовленням
  • вибирати фасони відповідно до тенденцій моди, особливостей фігури замовника, властивостей тканини
  • знімати мірки і виготовляти лекала для розкрою виробів обраного фасону чи моделі
  • організовувати примірку виробів
  • здійснювати самоконтроль у процесі виконання роботи
  • застосовувати раціональні методи обробки виробів
  • користуватися на високому професійному рівня інструментами, пристроями і засобами праці
  • перевіряти стан універсальних машин, прасок, інструментів і пристроїв
  • доглядати за швейною машиною (чистка, змащування, заправка, регулювання) і усувати дрібні неполадки у роботі машини
  • визначати ступінь нагріву праски
  • визначати якість крою і готових виробів

 КРАВЕЦЬ  ПОВИНЕН ЗНАТИ:

  • асортимент легкого одягу, конструкцію і деталі виробів
  • засоби і прийоми виконання машинних, ручних і прасувальних робіт усіх видів, вимоги до їх якості
  • технологію ручних, машинних і волого-теплових операцій
  • умовні позначення і крейдові позначки на деталях виробів
  • швейні матеріали і їх основні властивості, якість матеріалів і фурнітури, їх відповідність основному матеріалу
  • будову і призначення швейних машин, інструментів, прасок, пресів і пристосувань, що застосовуються для виготовлення одягу
  • технічні умови розкрою виробів і припуски на обробку з урахуванням властивостей тканини,  норми витрат тканини на вироби
  • технологію ремонту, прогресивні форми і методи організації виробництва під час ремонту одягу
  • засоби і види оздоблення при поновленні легкого одягу
  • норми виробітку, розцінки і систему оплати праці кравців
  • основні види готових виробів
  • передові методи організації праці і робочого місця
  • правила внутрішнього розпорядку на виробництві, охорони праці і вимоги пожежної безпеки.

КРАВЕЦЬ ПОВИНЕН:

  • раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці
  • неухильно дотримуватися норм технологічного процесу
  • проводити ремонт легкого одягу відповідно до встановлених технічних вимог
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо)

 НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦІВ ТА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ  ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ЗДІЙСНЮЄ КИЇВСЬКЕ ВПУ ШВЕЙНОГО І ПЕРУКАРСЬКОГО МИСТЕЦТВА, ДЕРЖАВНИЙ  ПТНЗ «БОГУСЛАВСЬКЕ ВПУ СФЕРИ ПОСЛУГ
Телефон для довідок:  (04572) 5-36-79



ВОДІЙ НАВАНТАЖУВАЧА

ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ ВОДІЙ НАВАНТАЖУВАЧА?
Основним призначенням професії оператора вилочного навантажувача (і спеціалізації – водій автонавантажувача, електронавантажувача та тракторного навантажувача) є вантажно-розвантажувальні роботи, очищення від снігу та бруду доріг і тротуарів, буріння свердловин та інші роботи такого роду.
 



ПЛЮСИ ПРОФЕСІЇ:

  • чим вищий розряд – тим вища оплата праці
  • кваліфікацію (розряд) можна підвищувати безпосередньо на робочому місці
  • можна мати додатковий заробіток
  • мінімальний ризик безробіття 

 
МІНУСИ ПРОФЕСІЇ:

  • обов’язковий  професійний відбір (тестування на рівень розвитку професійно-важливих якостей)
  • вагомі протипоказання за станом здоров’я (професія не підходить особам, які страждають нервово-психічними захворюваннями, мають захворювання хребта, виразкові хвороби, дальтонізм, епілепсію, монокулярний зір і порушення вестибулярного апарату)
  • значні фізичні навантаження
  • на рівень заробітку впливають:  кваліфікаційний розряд, обсяги перевезень та спеціалізація підприємства

 
ДЕ ПРАЦЮЄ ВОДІЙ НАВАНТАЖУВАЧА:
приватні та державні компанії, концерни, корпорації та ін.
 
ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:
водій навантажувача – це емоційно стійка, дисциплінована і впевнена у собі людина.  Водію навантажувача повинні бути притаманні самостійність, рішучість, зібраність та відповідальність.
 
ОБОВ’ЯЗКОВІ ВМІННЯ ВОДІЯ НАВАНТАЖУВАЧА:

  • керувати акумуляторними навантажувачами та всіма спеціальними вантажозахоплювальними механізмами і пристроями під час навантаження, відвантаження, переміщення та укладання в штабелі вантажів
  • проводити технічне обслуговування і поточний ремонт навантажувача і всіх його механізмів

 
ВОДІЙ НАВАНТАЖУВАЧА ПОВИНЕН ЗНАТИ:

  • правила дорожнього руху
  • будову навантажувачів і акумуляторних батарей, способи навантаження вантажів за всіма видами транспорту
  • правила підйому, переміщення та укладання вантажів, правила руху територією підприємства, пристанційної колії 
  • сорти пальних і мастильних матеріалів, які застосовуються, найменування основних матеріалів акумуляторного виробництва, правила зберігання кислот
  • техніку безпеки

 
ВОДІЙ НАВАНТАЖУВАЧА ПОВИНЕН:

  • дотримуватися норм, правил, інструкцій, наказів та вказівок з техніки безпеки, пожежної безпеки, виробничої санітарії та внутрішнього трудового розпорядку
  • виконувати правила подання автомобілів під навантаження та розвантаження вантажів, перевіряти відповідність укладання та кріплення вантажу на автомобілі вимогам безпеки руху та забезпечувати схоронність автомобіля
  • утримувати навантажувачі в укомплектованому стані
  • знати правила виклику пожежної команди при виникненні загорянь 
  • вміти надати першу невідкладну медичну допомогу (до приїзду бригади медиків)

 
НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦІВ ТА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ  ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ЗДІЙСНЮЄ УЧБОВИЙ КОМБІНАТ «СЛАВУТИЧ»
Детальніше про навчальний заклад читайте на сайті: http://slav.in.ua/


КУХАР

ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ КУХАР?
  Кухар це фахівець з приготування їжі. Хорошого кухаря іноді називають чарівником, адже він може з найзвичайніших продуктів приготувати справжній шедевр, який доставить радість і насолоду людям. Робота кухаря складається з декількох етапів: отримання вихідних продуктів; дотримання технології та рецептури приготування страв; забезпечення процесу приготування страв: підготовка необхідного обладнання, приготування напівфабрикатів; правильна експлуатація кухонного обладнання; забезпечення належного обліку та зберігання продуктів відповідно до санітарно-гігієнічних норм та реалізація продукції. 
   Найвища ланка в професії – шеф-кухар. Він складає заявки на необхідні продукти, забезпечує їх своєчасне отримання зі складу, контролює терміни, асортимент, кількість і якість надходження продуктів і їх реалізацію. Вивчаючи попит покупців, формує асортимент страв і кулінарних виробів, складає щоденне меню. Контролює технологію приготування їжі і дотримання працівниками санітарних вимог і правил гігієни. Організовує облік та складання звітності про діяльність підприємства.
   Кухар-кондитер спеціалізується на виготовленні кондитерських виробів, для чого необхідний вишуканий смак, фантазія і винахідливість.
   Кухар-технолог організовує процес приготування продуктів. Визначає якість сировини, розраховує її кількість для отримання порцій готових продуктів, калорійність добового раціону. Розробляє рецепти нових фірмових страв і складає на них технологічні карти. Оформлює необхідну документацію, інструктує кухарів.
Кухар-кулінар проводить розрахунок сировини та виходу готової продукції, здійснює приготування страв, виконує проціджування, заміс, подрібнення, формовку, фарширування, начинку виробів, регулює температурний режим, визначає готовність страв, виробів з контрольно-вимірювальними приладами, а також за зовнішнім виглядом, запахом, кольором, смаком, виробляє художнє оформлення страв і кондитерських виробів, ділить їх на порції.
 
ПЛЮСИ ПРОФЕСІЇ:

  • переважно нормований змінний робочий день
  • чим вищий розряд – тим вища оплата праці
  • кваліфікацію (розряд) можна підвищувати безпосередньо на робочому місці
  • можна мати додатковий заробіток
  • маючи достатній рівень кваліфікації, можна започаткувати власну справу
  • великий вибір учбових закладів для здобуття професії
  • мінімальний ризик безробіття (у випадку низької кваліфікації)

МІНУСИ ПРОФЕСІЇ:

  • вагомі протипоказання за станом здоров’я (професія не підходить особам з порушеннями діяльності центральної нервової системи, сердечно-судинними захворюваннями, нервово-психічними та захворюваннями легень, шкірними захворюваннями, виразковою хворобою, цукровим діабетом, гіпертонією, стійкою гіпотонією, бацилоносіям, захворюванням нирок та сечовидільних шляхів, запамороченнями та епілепсією, захворюваннями органів сприймання)
  • значні фізичні навантаження
  • постійна напруга уваги
  • на рівень заробітку впливають:  кваліфікаційний розряд,  спеціалізація кухаря

 
ДЕ ПРАЦЮЄ КУХАР:
Професія кухаря затребувана в будь-якій галузі: у школах, лікарнях, дитячих садках, їдальнях при заводах і фабриках, сучасних офісах, шикарних ресторанах, в армії і на флоті. У хороших готелях професія кухаря вважається ключовою в готельному бізнесі. У готелях кухарі готують самі і паралельно контролюють процес створення практично всіх страв - від стандартних сніданків до десертів. Вони також беруть участь в закупівлі обладнання, складають меню, стежать за тим, щоб продукти ресторану були свіжими і відразу надходили в обробку.
Кухар також може відкрити власний ресторан чи кафе. Заможні люди наймають кухарів для дому.
 
ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:
Кухар – це творча, акуратна, спокійна людина. 
 
ОБОВ’ЯЗКОВІ ВМІННЯ КУХАРЯ:

  • проводити розрахунок необхідної сировини і виходу готової продукції
  • складати меню, заявки на продукти
  • контролювати  сировину та напівфабрикати на їх відповідність заявкам і накладним документів за обсягом, якістю та асортиментом
  • оформляти акти на нестачу ваги, бій, брак, некондиційні продукти при приготуванні страв (виробів)
  • виконувати операції: проціджування, замішування, подрібнення, формування,  начинка виробів, регулювати температурний режим
  • готувати страви та кулінарні вироби масового попиту, готувати складні страви, замішувати прісне і дріжджове тісто та випікати вироби з нього
  • визначати готовність страв і виробів за допомогою контрольно-вимірювальних приладів, а також за зовнішнім виглядом, на запах, колір та смак

 
КУХАР  ПОВИНЕН ЗНАТИ:

  • технологію  приготування холодних закусок, перших, других і третіх страв, різноманітних соусів
  • особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь
  • технологію обробки сирих продуктів та порційних напівфабрикатів
  • режим і тривалість теплової обробки продуктів
  • основні види сировини, їх кулінарне призначення, норми співвідношення та закладання сировини під час приготування страв
  • види, властивості, кулінарне використання, ознаки доброякісності і способи органолептичної оцінки картоплі,    овочів, круп, грибів, макаронних і бобових виробів, борошна, сиру, яєць, м’яса, риби, птиці, субпродуктів
  • порядок користування збірником рецептур страв і кулінарних виробів
  • правила оформлення та подачі порційних страв та страв на замовлення
  • правила складання банкетного меню
  • приготування різних видів тіста та виробів з нього
  • основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування
  • умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової   продукції, напівфабрикатів
  • вихід готових виробів
  • санітарно-гігієнічні правила зберігання продуктів, кухні та службових приміщень
  • правила використання та призначення обладнання, виробничого інвентарю, інструментів, вимірювальних приладів, посуду, тари

 
КУХАР ПОВИНЕН:

  • раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці
  • неухильно дотримуватися норм технологічного процесу
  • знати і виконувати правила особистої гігієни
  • знати і виконувати правила охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки.

 
НА ЗАМОВЛЕННЯ РОБОТОДАВЦІВ ТА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ  ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ЗДІЙСНЮЄ ЗАТ «УЧБОВО-ТОРГІВЕЛЬНИЙ ЦЕНТР» 
Детальніше про навчальний заклад читайте на сайті:  http://utc3.repetitor.ua/